30 martie 2009

Auzi... Ora Pamantului...

"Avizi in a prelua cu veneratie orice prostie crasa, cu conditia sa fie made in Occident, am importat si noi aceasta asa-zisa "ora a Pamantului". Pe scurt, romanii au fost "invitati" sa stinga lumina azi intre orele 20.30 şi 21.30. Pretextul? Sa protejam Pamantul impotriva "incalzirii globale"! Las la o parte abureala asta cu "incalzirea globala", care a devenit o adevarata religie, dar oare ce efect va avea asupra "emisiilor de dioxid de carbon" aceasta actiune?

Raspunsul este ZERO TAIAT! Cei care au clocit aceasta idee sunt niste cretini care habar n-au ce inseamna energie electrica! Ei isi inchipui ca daca opresti un bec e totuna cu a opri o masina cu benzina! O masina consuma benzina fireste cat timp are motorul pornit. Dar curentul electric se consuma la fel, indiferent daca mai multi zarghiti opresc sau nu lumina in casa! Centralele electrice produc exact aceeasi cantitate de energie electrica - energie care se consuma sau se pierde exact in momentul in care e produsa (ma rog, sa fim corecti: la cel mult cateva milisecunde dupa). Idiotii astia isi inchipuie ca o centrala electrica se opreste si se porneste asa.. cat ai bate din palme! Pe de alta parte, daca destui de multi oameni pornesc lumina in acelasi timp, e posibil ca niste transformatoare sa se prajeasca. Asta s-a mai intamplat prin Occident, unde sunt mai multi cretini care participa la astfel de actiuni aberante.

Ce m-a ingretosat si mai tare cu privire la acest eveniment, e ca s-au gasit si institutii publice care sa participe la aceasta prostie: Sâmbătă, între 20.20 şi 21.30, Palatul Parlamentului va rămâne fără lumină, inclusiv exterioară. Pentru o oră în întuneric vor fi şi clădirile Operei Naţionale, Ateneului Român, Muzeului Naţional de Artă şi Cercului Militar. Totusi, la ce poti sa te astepti de la niste parlamentari?! Evident ca majoritatea dintre ei sunt niste dobitoci care habar n-au de notiuni elementare de tehnologie, in schimb sunt destul de abili sa adere la o "moda", cum e cea a "ecologismului", care le aduce atat capital politic dar le si permite sa inventeze niste taxe tampite, cum e cea pe punga!

Bineinteles, majoritatea "vedetelor" sprijina (declarativ cel putin) aceasta campanie. Nu de alta, dar vor sa dea bine la public. Totusi, sunt cateva exceptii notabile. „Nu mă interesează astfel de campanii. Să-mi dea un motiv plauzibil pentru care să sting lumina. Mai bine, cei care fac astfel de campanii s-ar ocupa cu strânsul gunoiului de pe străzi” (Johnny Raducanu). „N-o să sting lumina sâmbătă. Îmi pare rău, dar nu inventăm focul acum. Nu mă dau înapoi de la lumea pe care au cucerit-o atâtea civilizaţii” (Sergiu Nicolaescu)."

Post preluat de pe Romania totalitara. Nu sunt de acord cu destule chestii de pe acel blog, dar de data asta a zis-o foarte bine.

4 comentarii:

Unknown spunea...

Esti destul de ignorant,Este mai simplu sa nu fii deacord.Este mai simplu sa arunci hartii pe unde iti vine,decat sa le pui la cos.Dar din pacate ,faci parte din majoritate.Este boala grea,de care o sa scapam cu greu.

Tudor Năpasta spunea...

Mai las-o frate cu ecologia asta excesiva. Dragoste pentru mediu, incalzire globala. Niste prostii. Fiti seriosi!

admin spunea...

dragostea asta pentru mediu chiar ca a devenit un fel de religie pentru unii, paranoia totala!

..de inteles ca nu esti badaran si arunci ca vaca gunoaie pe unde apuci, dar nici sa zici ca stingi becu sa salvezi planeta, mai bine l-ai tine deschis si te salvezi de la prostie.

Lucian Vâlsan spunea...

screku, ai creierul mic. Mic de tot. Îmi trebuie un microscop performant ca să-l localizez.
Năpasta e ignorant ? De ce? Pentru că refuză să renunţe la lumea pe care înaintaşii s-au chinuit să o construiască?
Tu de ce nu trăieşti în epoca de piatră, nu de alta dar aşa ai putea fi mult mai corect faţă de mediu. Prin timpul pierdut de tine făcând "login" în contul de Blogger şi postând, 3 copaci au fost tăiaţi pentru ca tu să ai curent să postezi pe blog! Dar, tu eşti ignorant şi faci parte din majoritate şi deci nu-ţi dai seama.
Hai mă las-o jos că măcăne! Stai jos! 4 !