31 martie 2009

Ashaena si Krepuskul


Krepuskul s-a infiintat in 2005 si, dupa ce a trecut prin multe schimbari, a ajuns acum la o formula de 3 oameni. In decursul celor trei ani baietii au abordat mai multe genuri muzicale, toate legate intre ele de stilul metal. Combinand in principal death, thrash, hardcore, putin industrial, dar si cate putin din alte genuri total diferite de acestea, au creat o muzica variata, expresiva, in care sa se poata regasi fiecare ascultator. Intr-o trupa de experimental, normalitatea, banalitatea nu-si are locul, iar scopul este sa se creeze un gen aparte, o muzica diferita, prin comuniunea (si in acelasi timp antiteza) dintre metal si nemetal, dintre dur si melodic, dintre vechi si nou.
Krepuskul au in prezent un album, Umbre de Vise (autoprodus) disponibil pe format multimedia cd (discul include primul videoclip al trupei, poze, mp3 etc.), iar in prezent lucreaza la al doilea. In aproape cei 2 ani de activitate live, au acumulat peste 50 de concerte, fiind apreciati in mod deosebit atat in tara, dar mai ales in Italia, in turneul lor, Transylvanian Alliance Tour Pt.1 alaturi de Riul Doamnei (Verona).


Au participat la numeroase festivaluri in tara, fiind in continua ascensiune. In toamna 2008 au avut primul turneu propriu, Umbre de Vise Experimental Tour 2008, ce a cuprins aprox 25 concerte in toata tara. Au mai cantat alaturi de Crematory, Lake of tears, Parricide, The Claymore, Rasta, Sacramental Blood, Grimegod, Dakon, Abnormyndeffect etc. In 7 feb au deschis concertul Sepultura din Bucuresti, Sala Polivalenta, precum si recitalul trupei poloneze Hate din Cluj, 18 feb.


In prezent baietii lucreaza la cel de-al doilea material discografic, intitulat Game Over si pregatesc un turneu, Game Over European Tour 2009, ce va cuprinde concerte in Polonia, Ungaria, Croatia, Slovenia, Austria, Italia, Franta, Germania, Belgia si Olanda.





Pagina de MySpace a trupei Krepuskul: http://www.myspace.com/krepuskul








Ashaena a aparut mai intai ca proiect solo al lui Cosmin Duduc. Acesta a compus majoritatea pieselor in perioada iunie-august 2006, inregistrandu-le cu ajutorul unui computer si uploadand-ule pe diverse website-uri specializate. In prima faza aceste materiale nu au reprezentat decat doar idei pentru repetitiile viitoare, idei ce urmau a fi dezvoltate impreuna cu viitorii membri Ashaena.
Trupa abordeaza un metal pagan cu influente preluate din traditia si folclorul romanesc imbinate cu elemente de black metal. Putem spune acestui stil pe buna dreptate Metal Pagan Moldovenesc.



Urmatorul membru Ashaena a fost fratele lui Cosmin, Alex, care deja incepuse sa cocheteze cu percutia si studia tobele. Au urmat apoi Adi Gherghe la chitara solo, Tudor "Napasta" Bostan la bass si apoi Vlad "Vuiet" Balaban la vocea a doua.
In urmatoarea perioada de timp Cosmin a creat versurile pentru majoritatea pieselor.
Prima repetitie Ashaena urma sa fie pe 20 iunie 2007, imediat dupa ce Cosmin, Alex si Tudor s-au intors de la Artmania. Repetitia a fost in Iasi la Midi Panic, sala prietenilor de la Bucovina. In urma acestei repetitii trupa si-a dat seama de incompatibilitatea stilului muzical abordat de Adi la cealalta chitara si a hotarat sa caute alt chitarist. Acesta nu a intarziat sa apara, in persoana lui Vlad Datcu, fost membru Innergrave.
Intre timp a fost cooptat si Maximilian Lupu la clape.
Vlad s-a integrat foarte bine in trupa si in sound-ul acesteia aducand multe imbunatatiri pieselor. Toate piesele au fost dezvoltate si imbunatatite, astfel incat materialul ce era uploadat pe internet si circula deja in lumea metalului underground a ajuns sa nu mai prezinte o relevanta majora pentru sound-ul trupei.
Repetitiile au continuat cu succes, fiecare melodie inregistrata cu un an in urma fiind studiata, dezvoltata si invatata de toti membrii trupei.
Inainte de concertul din Galati, la ultimele repetitii, Max si-a exprimat indisponibilitatea pentru repetitii si concert. Ca o masura de urgenta dar si ca realizare a unei idei mai vechi, a fost cooptat violonistul Andrei Ignat, pentru a umple golul lasat de clapa.


In prezent, trupa are cinci membri:
Alex "Moş Strechia" Duduc - tobe,
Vlad "Vuiet" Balaban - voce, tulnic,
Tudor "Năpasta" Bostan - bass,
Cosmin "Hultanu" Duduc - chitara ritmica, voce, caval, tulnic,
Vlad Datcu - chitara solo.

Pagina de Myspace a trupei Ashaena este: http://www.myspace.com/ashaenaband;
Site-ul oficial: http://ashaena.com/


Ashaena au inregistrat primul album "Cei Nascuti Din Pamant" in perioada 5-13 februarie in studioul Negura Music, Timisoara.



Urmeaza sa plece in turneu european (Destroying Europe Tour 2009) cu Shining (Suedia), Finsterforst (Germania) si Gwydion (Portugalia), turneu in care isi vor promova albumul.
Iata lista (aproape) finala a concertelor din acest turneu:
Aug 14 2009 Germany, Annaberg-Buchholz - Gleis 3
Aug 15 2009 Germany, Dresden - SkullCrusher
Aug 16 2009 Poland, Bydgoszcz - Estrada Stage Bar
Aug 17 2009 Romania, Oradea - Arlus Hall
Aug 18 2009 Romania, Baia Mare - Alkatraz Pub
Aug 19 2009 Hungary, Szeged - Garaboncziás

---------------
Aug 21 2009 Bulgaria, Plovdiv - Club Gepi
Aug 22 2009 Grecia, Thessaloniki - Eightball Club
Aug 23 2009 Serbia, Belgrade - SKC

---------------
Aug 25 2009 Italy, Cremona - Midian Club
Aug 26 2009 France, TBA

---------------
Aug 28 2009 Croatia, Sisak - Milo Zeljezo
Aug 29 2009 Slovenia, Ljubljiana - Gala Hala
Aug 30 2009 Slovakia, Bratislava - Randal Club





Later edit: Krepuskul si Ashaena vor canta vineri, 17 aprilie, in Club Dublin, Barlad, alaturi de Sever-Bogdan, DLT Crew si Exoteric.





Posturi asemanatoare:
Concert in Club Dublin, Barlad, 17 aprilie
Afis concert Dublin

Niciun comentariu: