10 decembrie 2008

Vesti metalice imbucuratoare pentru mine

In primul rand, pentru cei ce nu stiau deja, Satanochio - avant-garde metal sau cum spun ei (pe buna dreptate) evil metal - au lansat un nou album luna asta. Acesta se numeste From Beyond si va fi disponibil si noua, muritorilor, incepand cu data de 13 decembrie. Albumul contine 10 piese:

01. Athene Noctua
02. Outcast The darkest
03. Point seven Five Ounces
04. Lethe
05. Melatonin
06. From Beyond
07. Hoax
08. View From My Coffin
09. Perpetuum Horrible
10. I’m Not Me But Tomorrow I can Be


... dintre care doua pot fi ascultate pe site-ul oficial al trupei sau pe pagina lor de MySpace. Pe ultima piesa isi face simtita prezenta si Kvohst, fostul vocal de la Dødheimsgard, acum in Code si Decrepit Spectre.
Astept cu nerabdare albumul. Dupa promitatorul EP Vagrant Matter Heritage din 2007 si cele doua piese de pe ultimul album facute publice, sunt sigur ca From Beyond este unul foarte reusit ce va putea fi considerat foarte usor albumul metal al anului in Romania. Dar mai multe despre asta dupa o auditie integrala.






In al doilea rand, tot pentru cei ce nu stiu deja, trupa Napalm Death (grindcore / Anglia) va concerta in Bucuresti in data de 12 ianuarie 2009. Nu se stie inca locatia, pretul biletui sau vreo alta trupa ce va canta cu ei, dar timpul trece repede si vom afla. Desi pe pagina lor de MySpace nu e precizat nimic cu referire la concertul din Romania, pe site-ul oficial al trupei la data de 12 ianuarie 2009 apare "Romaia". Sper ca la noi se refera.
Napalm Death vor lansa anul viitor (23 ianuarie) un album nou numit Time Waits for No Slave. Acesta a "scapat" deja pe internet de luna trecuta. Mie personal imi place mai mult precedentul (Smear Campaign - 2006), dar este si acesta un album reusit.



Astept concertul, dar pana una alta, ceva detalii despre el...

4 comentarii:

Lucian Vâlsan spunea...

Da, misto piesele dar chiar albumul metal al anului ? Hai sa fim seriosi...

Tudor Năpasta spunea...

"in Romania" adica romanesc.

Lucian Vâlsan spunea...

Da, am înţeles eu ce-ai vrut să zâci însă e greu de spus... cum compari acest album cu albumul unei trupe de Viking de exemplu sau de Thrash Metal ? Sunt genuri diferite. Cred ca albumul metal al anului e "de porc" întrucât nu se pot compara unele genuri între ele din simplu fapt că sunt prea diferite.

Tudor Năpasta spunea...

Niste albume sunt mai usor de comparat decat niste trupe din genuri diferite sau chiar genurile propriu-zise. Daca impartim totul pe jdemii de categorii si subcategorii si subcategorii mai mici si dam premiu pentru fiecare, atunci Satanochio ar castiga garantat premiul pentru albumul evil metal romanesc al anului. Sau numit chiar avant-garde metal. La urma urmei sunt numai niste topuri realizate de niste oameni care pot asculta mai multe subgenuri ale unui gen (in cazul de fata metalul) si pot "vedea" intr-un album dincolo de stilul muzical. Ia ca exemplu topul celor mai bune albume metal din 2008 realizat de publicatia suedeza Close-Up, unde sunt prezente trupe de genuri (total) diferite: Opeth, Amon Amarth, Satyricon, Moonspell, Metallica, Testament, AC/DC, Tiamat, In Flames, Pain, Meshuggah si chiar Misery Index.