11 decembrie 2008

Solitude Aeturnus si FUNERAL in Romania

Solitude Aeturnus este o trupa de doom metal din Statele Unite formata in 1987.
La inceput se numeau Solitude. Sub acest nume au scos un demo And Justice For All..., cu sapte luni inainte ca Metallica sa scoata albumul ...And Justice For All. Dar asta e nesemnificativ. Baietii astia o scos vreo 6 albume si-s foarte cunoscuti asa... mai prin toata lumea. Canta un doom traditional, fiind foarte simtite influentele Black Sabbath (vezi Candlemass).





FUNERAL, ca despre ei este vorba in aceasta in principal (pentru mine), sunt unii din pionierii funeral doom-ului. Trupa s-a format in 1991. Acum, baietii canta mai melodios, mai sentimental. Acest melodic doom/death (vezi Autumnal, My Dying Bride) a inlocuit genul pe il abordau mai la inceputuri, nepierzand totusi din farmec si din aroma. Funeral intra in top 5 trupe doom metal pentru mine (alaturi de Autumnal, Ea, My Dying Bride si... diSEMBOWELMENT, cred).





Initial, zvonul despre concert continea si Count Raven (doom metal traditional - Suedia) printre protagonistele frumoasei surprize. Dupa ce acesta a fost confirmat, se pare ca leaturile celor de la Solitude Aeturnus au disparut din schema. Organizatorii au spus ca va mai fi inca o trupa mare de-afara, dar nu au anuntat-o inca. Parca as vrea un Autumnal (desi nu are acelasi calibru pentru a intregi "aceasta cohorta de asi ai doom metalului").

Iata, deja al doilea concert la care vreau NEAPARAT sa ajung anul viitor, un concert ce NU TREBUIE ratat!

Niciun comentariu: