24 februarie 2011

Facebook, fumatul si batranetea

Toata lumea stie de problemele din ultimul timp din Egipt. Un rol foarte important l-au avut se pare retelele sociale. Protestele recente din Egipt au inceput ca un anunt pe binecunoscuta retea de socializare Facebook care chema mii de oameni in strada. Aceste proteste au determinat guvernantii egipteni sa inchida serviciile de internet. Un tanar parinte a ales sa sarbatoreasca victoria poporului sau prin botezarea fiicei sale Facebook (?! da, stiu!). Numele ei complet este Facebook Jamal Ibrahim si membrii familiei sale sunt foarte incantati de numele conventional al fetitei. Tot ce putem spera e ca viitorii prieteni ai fetitei vor alege sa nu o strige Facebook ci Jamal, fiind un nume mai feminin.

Trecem la un subiect mai serios. Fumatul este unul din cei mai mari factori in declansarea cancerului orofaringian. Acesta este totusi vindecabil, daca este tratat la timp. Conform unui studiu recent efectuat de Maura Gillison, medic la Universitatea din Ohio, sexul oral a depasit in ultimii ani fumatul in clasamentul celor mai periculosi factori de risc asociati cu declansarea cancerului orofaringian. Aparent domnisoara Maura (permiteti-mi sa presupun ca e domnisoara) a studiat timp de 15 ani (!!!) aceasta problema si a concluzionat ca persoanele care intretin relatii sexuale orale cu mai mult de 6 persoane pe parcursul vietii sunt de 8 ori mai dispuse sa faca cancer in gat decat restul populatiei. Incredibil, nu?! Presupun ca daca faci sex oral doar cu 5 persoane esti OK? Sau nu, te confrunti cu un risc de 6.67 ori mai mare decat restu' sa faci cancer in gat? Cum sa iti dedici 15 ani din viata pentru asa ceva? Chiar nu poti face si tu un copil sa-l cresti si sa-i asiguri un viitor? Daca nu te iubeste nimeni, adopta unul, sau ia-ti o pisica, doua, 14. Mai mult, domnisoara medic a observat ca "progresia cea mai rapida a fost inregistrata in randul barbatilor albi" considerand ca acest fenomen "ramane insa inexplicabil". Pai uite ce o sfatuiesc eu pe domnisoara medic, sa-si mai dedice inca 15, hai 25 de ani din viata dumneaei explicarii acestui fenomen si apoi peste 15-25 de ani poate imi mai da ceva de scris pentru blog.

Pun pariu ca Gladys Gough nu s-a confruntat cu problema cancerului in gat niciodata. Gladys Gough este o batranica de 103 ani care se lauda ca este virgina. Bravo ei! N-a ajuns niciodata mai tarziu de cina acasa si nu a fost niciodata data interesata de barbati, nu a fost maritata, nu a avut prieteni. "Probabil ca are legatura cu asta." Pe bune?! Mai mult, batranica, de teama cancerului in gat n-a fumat niciodata. Ei, nu din cauza asta, totusi... Tot dansa zice ca nu a incercat niciodata alcoolul (incercat!) si nu a luat niciodata medicamente. Singura ei pasiune a fost sa viziteze lumea cu sora ei care a murit in 1996 la varsta de 85 de ani. Presupun ca atunci, nemaiavand altceva de facut, a fost cam tarziu sa-si inceapa viata sexuala. Macar un sex oral sa incerce de-acum daca tot nu fumeaza.

N-am nicio piesa pentru voi de data asta, dar am o poza:

Niciun comentariu: