23 ianuarie 2009

Sin vs Talisman

Nu multa lume stie despre trupa romaneasca Sin. Nu multa lume stie ca trupa Sin i-a avut in componenta pe cei doi membri cunoscuti de la Talisman: Alin Oprea si Tavi Colen. Nu multa lume stie ca trupa Sin a cantat in principiu doom/death metal (in prima jumatate a anilor '90!), avant si piese mai dure, mai thrash/death, dar si balade.
Puteti asculta aici melodiile Crucified Soul si Birth Enough:


(Inregistrarile sunt din 1994, din cadrul emisiunii "Intalnirea de la miezul noptii". Piesele nu sunt cantate live.)

De Talisman cred ca stie toata lumea, nu?
Am cautat (in amintiri) cateva melodii mai reusite din perioada Talisman si am gasit:
Numai una (versuri George Cosbuc)

N-am sa te uit niciodata

Parca tot merge, nu?

Dar nici asta n-a tinut. Baietii astia s-au despartit si Alin Oprea (baietu' ala blond care a fost chitarist (si vocal) la Sin) a pastrat numele de Talisman impreuna cu vreo cativa necunoscuti. Ei, in legatura cu muzica pe care o canta el acum, nu vreau sa comentez. Tipul are voce, are talent, despre muzica... va faceti singuri o parere:
Cantec de Craciun (colind)

Nunta (cover Phoenix)



Ah... si scuze, dar nu ma pot abtine, fragment din Nunta (Phoenix):

5 comentarii:

Lucian Vâlsan spunea...

Bun articol !
Trebuia totusi sa comentezi asupra acelor aspecte. Totusi, ramane un articol bun !

Tudor Năpasta spunea...

Am preferat sa nu comentez (prea mult). Nu sunt in masura sa judec niste oameni cu atata experienta muzicala. Cum am zis... va faceti o parere singuri. Eu prefer sa fac anumite lucruri cunoscute, nu sa (le) comentez.

doctorul1 spunea...

Este incredibil..dupa atatia ani..gasesc pe net ceva despre SIN. Am si acum o caseta cu vreo 10 piese de-ale lor.. Mie mi se pareau incredibili la acea vreme... Poate cea mai buna trupa de gen din acele vremuri. Felicitari pentru post-uri! Bravo bloggere!

REDA spunea...

Hello,guys,nobody knows?????????
SIN este(a fost)BOGDAN HLADIUC(voce,chitara)care a pus bazele trupei,a compus piesele si a hranit(la propriu)trei turdeni rataciti prin Bucuresti(camimele de nefamilisti Politehnica,to be more specific):alin oprea(chitara)
,Lucian Cioarga(tobe)si nevazatorul Nelutu'.
alin oprea(mai bine se"oprea"atunci)ar trebui sa-i ridice statuie si sa-i plateasca drepturi de autor!

Nini spunea...

app...si "numai una" tot de la Phoenix a fost preluata. Colaborari cu phoenix Tavi are si acum..cat despre Alin prezenta intr-o vreme tonomatul ( intr-un mod destul de penibil pentru stofa lui de "roacher" ) de atunci nu am auzit nimic de el...