24 aprilie 2009

Ineficienta sau Cum sa pierzi timpul sau M-am saturat!

De aproape doua luni vreau sa scriu ceva despre ecologism, despre incalzirea globala, despre recilcare si despre cat de mari sunt aceste PROSTII. In toate discutiile pe tema asta din ultimele doua luni singura mea replica a fost "Nu vorbim acum. Eu am multe de zis despre asta si-o sa scriu curand pe blog."

Astazi mi-a venit sa (va) vorbesc despre cat de multi bani se pierd in carciume, baruri, bodegi, cluburi, restaurante, terase si alte locatii similare. Cum rockerul roman este batut in cuie in bar, unde isi cheltuie toti banii si chiar mai face si datorii (a nu se citi betiv!!!). Cum rockerul roman in loc sa se duca la My Metal Festival (Biohazard, Comeback Kid), la B'estfest (Motorhead, Manowar, Franz Ferdinand, Mobi, Patrice, Santana), la Peninsula (The Prodigy, Nine Inch Nails, DJ Tiesto), la Sziget, la Rockin' Transilvania (Korpikaani, In Extremo, Destruction), la Rock'n'Iasi (Suidakra, Chordewa), la ArtMania (Opeth, My Dying Bride, Pain, Nightwish, Tristania), la Rock City Open Air LOL (LOL), la Lividity (cu Spiritual Ravishment) sau la oricare din marile (sau mai micile) concerte din tara sau din apropiere cheltuie toti banii pe bere (de cele mai multe ori) si pe tigari.

Am vrut sa va zic/scriu/vorbesc despre multe, dar "ma joc".

Este incredibil cat timp pot/putem/se poate pierde nefacand practic nimic. Sunt atat de multe lucruri/activitati folositoare (atat sie, celui care le face, cat si restul oamenilor) care sunt si placute (De asta nu incadrez aici... sa spunem... invatatului. Pentru ca nu imi/ne place sa invat/am. Deja a ajuns un lucru normal sa nu-ti placa sa inveti si nimeni nu se mira de asta. Chiar NIMENI?!).

Acu', na!, scriu! Scrieti, baieti! Numai scrieti!
Scriu... cu niste nervi de nu-i pot descrie... si cu o greata pentru/fata de mine, gandindu-ma cat sunt de ineficient. Si cat de mult n-o sa ascult de ceea ce am zis. Nici macar eu. Daca nu te poti educa pe tine, atunci cum poti sa-i educi pe ceilalti? Ce-i drept, cei mai mari profesori (a nu se citi dascali) nu s-au putut educa pe ei insisi. Cred ca e valabila vorba aceea "Nu fa ce face popa, fa ce zice popa!" (a se (foarte) inlocui popa cu profesor).
Ma deranjeaza ca nu pot schimba nimic; la mine, la voi; ma deranjeaza ca totul stagneaza. Ba mai rau, totul se duce de rapa: omenirea, bunul simt, oamenii inteligenti (ca sa nu mai vorbesc despre numarul lor). E trist (desi asta mi s-a spus ca "trist" este vorba de emo (Ceea ce-mi aminteste de o copchila care la pregatirea de la limba si literatura romana pentru examenul de bacalaureat o intreaba pe stimabila profesoara daca are voie sa foloseasca cuvantul "gay" in teza de bacalaureat. Copchilo, sincer, tu ai minte?)) cand vezi toate astea in jurul tau, si-ti cam vine sa-ti cam bagi si sa-ti cam scoti. E timpul pentru revolutia intelectualilor. Nu? Ar cam fi cazul. Avem nevoie de schimbare. Avem nevoie de gandire liberala. La naiba, eu unul m-am saturat de tot ce vad in jurul meu. Tu nu?

6 comentarii:

Anonim spunea...

da, revoluția intelectualilor, asta înțeleg. pot fi de acord.
dar de ce gândire liberală? îți place ție liberalismul? (luat drept curent politic, desigur)

Tudor Năpasta spunea...

Nu-mi place sa discut despre politica. Deloc! Totusi liberalismul (luat drept curent politic, neluand in seama oamenii si intamplarile de la noi din tara legate de acest curent) este ideal pentru o societate moderna. Parerea mea... desigur.

Pandishpan spunea...

Tu esti genul de persoana care mai mult catalogheaza decat intelege esenta. Liberalismul e de dorit doar daca se desfasoara comparativ cu opozitia, pentru ca nu poti judeca ceva dintr-o singura perspectiva. Open up your mind, citeste si raspunsurile impreuna cu intelepciunea pe care o cauti or sa vina pe parcurs.

Tudor Năpasta spunea...

E cam complicat pentru tine sa iti dai seama ce gen de persoana sunt, nu crezi? "Avem nevoie de gandire liberala." Citeste bine ce am scris si nu interpreta gresit (pripit). Cat despre parerea TA despre liberanism, ca este de dorit doar daca se desfasoara comparativ cu opozitia... ok. Este parerea TA. Eu consider ca liberanismul nu trebuie sa se desfasoare "comparativ" sau in functie de opozitie sau de orice alt curent politic. Intradevar, la o prima citire pe wikipedia, cam asta ai deduce. Este un curent si o miscare politica de sine statatoare, foarte veche si foarte pe picioarele ei. Stiu ca mai am multe de invatat si multe de aflat, dar... sa spunem ca ai ales gresit subiectul in legatura cu care sa intri in polemica cu mine. Nu sunt un intelept nici pe departe. Cu atat mai putin intelectual. Dar mintea imi este deschisa si... singurul lucru care m-a deranjat din comment-ul tau a fost ca ma consideri o persoana care catalogheaza (inainte sa stii macar cate ceva despre mine).
Multumesc de vizita si de parere. Sa ne-auzim cu bine.

Pandishpan spunea...

Prea multa isiruire de stiluri cand vrei sa spui cat mai multe despre o trupa: avantgarde /post -mioritico ezoterico progressive black. Just fucking play in or listen the band si nu-i mai cauta justificarea in spatiul carpato-danubiano metalic. Nu varietatea pune substantele in miscare ci simplitatea care exprima multe si la randul ei inspira. Sper ca nu e cu suparare.

Tudor Năpasta spunea...

Nu e deloc cu suparare. Acea catalogarea a trupei in genurile respective este facuta mai mult pentru a informa "publicul", mai mult pentru publicitate. Nu este vorba de ceva cunoscut incat muzica sa vorbeasca de la sine. Daca este cineva caruia ii place black metal si vede acolo... il tenteaza sa caute si sa asculte. Daca este cineva care prefera chestii avant-garde, inca o data... cauta si asculta. Printr-o clasificare a muzicii pe genuri si subgenuri captezi atentia unui grup mai mare de oameni (plus ca ii mai si educi putin - a nu fi privita ca o replica a unui om ignorant si orgolios). Mersi!