20 aprilie 2009

The Prodigy - Invaders Must Die (2009)

Ziceam acu cateva zile de cea mai recenta piesa Suie Paparude - Cea mai buna zi... am reascultat-o (de foarte multe ori) incercand sa ma pacalesc sa-mi placa. Ei bine... n-a mers. Mi se pare groaznica si sper sa fie doar o scapare, sa nu continue pe linia asta.
Dar sa trecem la niste adevarati maestrii ai muzicii electronice (rave, breakbeat, drum'n'bass, techno si altele) The Prodigy (atat de copiati de catre Suie Paparude in trecut). Cel mai recent album The Prodigy, aparut la inceputul anului acestuia se numeste Invaders Must Die si constituie de asemenea o schimbare in stilul trupei, mai comercial decat primele albume, dar mult mai OK decat precedentul album, Always Outnumbered, Never Outgunned.



1. Invaders Must Die
2. Omen
3. Thunder
4. Colours
5. Take Me To The Hospital
6. Warrior's Dance
7. Run With The Wolves
8. Omen Reprise
9. World's On Fire
10. Piranha
11. Stand Up
12. Black Smoke
13. Fighter Beat




Invaders Must Die este mult mai apropiat de drum'n'bass, avand si influente reggae, tribal, alternative, breakbeat, dar spre deosebire de primele albume... mai putin hardcore techno si rave. De fapt... acestea din urma sunt prezente doar in cateva melodii, mai evident in piesa World's On Fire.
Este un album modern fara prea multe urme de muzica electronica/techno (old school) a anilor 90, de aceea fanii muzicii underground rave si implicit a primelor albume The Prodigy nu-l vor aprecia. Iata prima piesa de pe album, piesa ce-i da si titlul:



Piesele mele preferate de pe album cred ca sunt: Invaders Must Die, Omen, Thunder, Warrior's Dance, Run With The Wolves, Omen Reprise, World's On Fire, Stand Up.


Trivia: Dave Grohl (Foo Fighters, Probot, ex-Nirvana, ex-Queens of the Stone Age) a inregistrat tobele pentru piesele Run With The Wolves si Stand Up.

Un comentariu:

Alex Mensenschuw spunea...

E genial albumul. Mai ales Omen, de-ti vine sa sari in sus prin camera cand o asculti.