8 mai 2011

Informatie incomoda: sperma este antidepresiva

Lazar Greenfield, presedintele Colegiului American al Chirurgilor, a citat, in editorialul editiei de Sfintul Valentin al revistei chirurgilor Surgery News, un studiu care raporta efectul benefic al spermei asupra psihicului femeilor si a concluzionat: "E o legatura si mai adanca intre barbati si femei decat ar fi banuit Sfantul Valentin si exista un cadou romantic si mai bun decat ciocolata."


Studiul din care cita respectabilul chirurg a fost publicat in 2002 de psihologul Gordon Gallup. Echipa sa descoperise ca femeile care faceau sex fara prezervativ erau mult mai putin deprimate decat celelalte si ca absenta sexului pentru o vreme le arunca in depresie. Gallup a sugerat ca aceasta se intampla pentru ca sperma contine "substantele fericirii" estrogen, prostaglandina si oxitocina. Aceasta explica intr-o oarecare masura de ce fac oamenii sex nu numai pentru reproducere.

Doctorul Lazar Greenfield, nu numai un reputat chirurg, dar si inventator al unor metode revolutionare, cum e Filtrul Greenfield pentru prevenirea cheagurilor de sange, a fost acuzat de sexism, desi el e recunoscut pentru ca a sprijinit activ implicarea femeilor in chirurgie. O alta acuzatie a fost aceea ca promoveaza sexul fara prezervativ. Corectitudinea politica a fost mai puternica decat stiinta si doctorul a fost nevoit sa-si dea demisia atat din conducerea revistei, cat si din postul de lider al chirurgilor americani.


Sursa: Think Outside The Box

Informatie incomoda sau veste buna?

Niciun comentariu: