2 mai 2009

Cel mai bun film (Stranger Than Fiction)


Tocmai am vazut cel mai bun film pe care l-am vazut vreodata. Daca nu asa... cu siguranta cel mai bun film pe care l-am vazut in ultimii 3 ani (poate sa-l bata doar Memento... eventual). Se numeste Stranger Than Fiction. Este vorba despre personajul principal al unei carti scrisa de o tipa, personaj real, din viata de zi cu zi, al carei viata se intampla exact asa cum scrie autoarea. Nu vreau sa dezvalui prea multe, dar el isi da seama ca este personajul unei carti si incearca sa-si dea seama cine este autoarea/naratoarea. Incercand s-o determine sa schimbe sfarsitul cartii (o gaseste in cele din urma) ajunge la concluzia ca romanul scris de aceasta este foarte bun si este de acord ca romanul sa fie terminat si publicat asa cum il schitase autoarea, recunoscandu-si (oarecum) soarta.

Prea multe cuvinte despre acest film nu pot spune, pe langa faptul ca ele sunt de prisos, nici nu vreau sa stric placerea de a vedea filmul si decursul intamplarilor; in plus, inca sunt socat si profund impresionat de acest film. De abia astept sa il revad. Este un film deosebit, ce se merita (ba chiar trebuie) vazut. Scenariu de exceptie, actori de nota 10 ce isi joaca rolurile minunat, atmosfera grozava, punerea in scena perfecta. Filmul este genial... nici nu (pot sa) mai gasesc cuvinte de lauda pentru el.



Uitati-va la film. Se merita din plin. Aproximativ 2 ore tensionate traite cu sufletul la gura. E minunat!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Interesanta descrierea si de pe imdb. Trebuie sa fie foarte tare daca zici ca ajunge aproape de Memento(unul din filmele mele preferate). Ma uit curand. :)

Anonim spunea...

Cred ca m-ai facut curioasa si o sa ma uit dupa un download.By the way, ne vedem la artmania!