18 iunie 2009

ArtMania - mai putin de o luna

ArtMania update!


Iata ca aseara, cu fix o luna inainte inceperea festivalului ArtMania (editia a patra) a fost facuta oficiala si ultima trupa ce va lua parte la acest festival, impreuna cu afisul final al evenimentului. Trupa este... (batai de tobe... suspans... femei ude...) Subscribe din Ungaria. Sec nu? Asa a fost si pentru mine. Pentru cei ce nu ati auzit de Subscribe din Ungaria (wtf?! da' care o auzit?) iata ce spun ei despre muzica lor:
"Hungarian folk music mixed with modern metal? The answer is: Subscribe! Their music is a rich variegation of all kinds of music styles. All sorts trickle from this musical palette; hardcore is prevailing but the influences of folk, jazz, reggae, metal and funk are also in multitude."

Dupa ascultarea celor 4 piese de pe pagina oficiala de MySpace a trupei n-am gasit niciun folk. Intradevar au ei niste influente mai reggae, funk si alte amestecaturi... dar e nu-metal. Si-atat. Nu suna deloc rau, dar nici n-au nimic grozav. Par totusi sa fie genul care fac mult show la concerte. Ceea ce e suficient. Astept sa vad cum se "prezinta" la ArtMania. Si asteptam Swallow the Sun la anu'.

In legatura cu afisul... pentru cei ce nu au vazut prima varianta a acestuia... iat-o:


Putine sunt concertele sau mai ales festivalurile (cica asa e corect... dar nu sunt 100% convins... festivale/festivaluri?!) care au afise fara logo-urile trupelor. Iata ca pentru asta exista ArtMania. Vedeti ce pricajit si greu observabil este scrisul de la My Dying Bride? Dar l-au imbunatatit! Odata cu alaturarea la line-up a trupei Subscribe din Ungaria, un nou afis (si cred ca ultimul) a aparut:


Parca pare mai ok, nu? Seamana putin la idee cu cel din 2007:


Nu? Poza cu headlinerii, restu' trupelor trecute si ele pe undeva, cu un scris oarecare. Doar ca spre deosebire de afisul de acum doi ani, acesta de anu' asta e mai de "house". Nu stiu cum sa explic asta daca nu intelegeti, dar culorile folosite, fonturile si organizarea spatiului... nu se potriveste unui festival "de arta" sau a unui concert rock/metal.

Si daca tot a venit vorba, un mare plus pentru afisul de anul acesta - prezinta toate evenimentele din cele trei zile (pentru ca ArtMania inseamna mult mai mult decat doua seri de concert cu cate 4 trupe). E un festival ce inglobeaza mai multe arte si mai multe tipuri de manifestatii artistice.

De-abia astept!






Posturi asemanatoare:
Swallow the Sun la ArtMania?
ArtMania asculta de cererile tale!
Dati-mi bani! (My Metal Festival vs ArtMania)
ArtMania - My Dying Bride
IN SFARSIT!!! OPETH IN ROMANIA!!!
My Dying Bride - din nou in Romania

3 comentarii:

Lucian Vâlsan spunea...

Bă tu mă faci să vin la ArtMania :))

Laura V. spunea...

iti dau dreptate cu posteru, cularea albastra nu se pupa.. si prca si formele sunt prea patrate :)

si legat de trupa Subscribe, am auzit de ei, nu am ascultat, dar din ce am citit aici nici nu mai vreau

bafta cu .. the "B" word

Tudor Năpasta spunea...

http://c3.ac-images.myspacecdn.com/images01/51/l_ffa9a1dd83829e29fd3729de10710222.jpg
Emo hardcore...

Mersi! Bafta si tie!